DOLAR 32,5694 0.15%
EURO 34,7184 0.13%
ALTIN 2.412,27-0,83
BITCOIN %
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kemer’de “Atık Tutucu” Atıkları Denize Salmadı

Kemer’de “Atık Tutucu” Atıkları Denize Salmadı

ABONE OL
Ocak 3, 2022 18:00
Kemer’de “Atık Tutucu” Atıkları Denize Salmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kemer'de Doğa Koruma Merkezi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Coca-Cola Vakfı desteğiyle ve Kemer Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında “Atık Tutucu Sistemi” denizlerin kirlenmesini önlüyor.
Kemer'den geçerek Akdeniz'e ulaşan Karabucak Deresi için tasarlanan Atık Tutucu Sisteminin, denize giden atıkların önüne geçilmesi açısından son derece önemli olan sistem, geçen haftaki şiddetli yağış sonrası biriken çöpleri tuttu.
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hasan Canlı, söz konusu sistemin önemine dikkat çekti. Canlı, yaptığı açıklamada, geçen hafta meteoroloji tarafından Kemer için verilen kırmızı kod uyarısı sonrası oluşan yoğun yağmurlar sonrasında, dereden akan çöplerin atık tutucu sistemi ile tutulduğunu söyledi.
Atık tutucu sisteminde, insanların bilinçsizce çevreye attığı çöpleri denize ulaşmasını engellediğini ifade eden Canlı, kış döneminde atık ve çöplerin denize ulaşmasını engellemek için insanların çevreye karşı daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.
Belediye temizlik ekipleri de sistemin denize ulaşmasını engellediği alandaki çöpleri ve atıkları temizledi. Ekipler ayrıca sahilde de temizlik yaptı. Atık tutucu içerisinde yer alan, yağ bidonları, plastik kasalar, maskeler, pet şişeler, cam şişeler, naylon gibi atıklar dikkat çekti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.