DOLAR 32,3424 0.17%
EURO 35,2094 0.04%
ALTIN 2.246,090,13
BITCOIN 2133494-2,46%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Canik Belediyesi “Çat Kapı” gönüllere giriyor

Canik Belediyesi “Çat Kapı” gönüllere giriyor

ABONE OL
Aralık 28, 2021 01:04
Canik Belediyesi “Çat Kapı” gönüllere giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Canik Belediyesi ilçedeki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak üzere “Çat Kapı” adıyla yeni bir proje başlattı.

 

Canik Belediyesi, ilçedeki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak ve sorunlarına çare olmak üzere “Çat Kapı” adıyla yeni bir proje başlattı. Canik Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi tarafından hayata geçirilen projede öncelikle saha taraması yapılarak ilçedeki ihtiyaç sahibi aileler tespit ediliyor. Ekipler tarafından ev ev, mahalle mahalle gezilerek bu ailelere “Çat Kapı” ziyaret yapılıyor. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileler Canik Belediyesi’nin sunmuş olduğu her türlü sosyal yardımdan yararlanıyor. Gerçekleştirilen projeyi ‘Gönül Belediyeciliği’ olarak adlandıran Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bu çalışma sayesinde ilçemizde ulaşamadığımız hiçbir ihtiyaç sahibi vatandaşımız kalmayacak” dedi.

 

“BİZE ULAŞAMAYANLARA BİZ ULAŞIYORUZ”

“Derdini bize açamayan vatandaşlarımıza biz ulaşıyoruz” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu çalışma ile Canik ilçemizdeki tüm mahalleler tek tek taranıyor. Mahallenin ileri gelenleri, kanaat önderleri, cami imamları, cami dernek yönetimleri, mahalle esnafı, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, apartman yöneticileri ile diyaloğa geçip ihtiyaç sahibi vatandaşlar tek tek tespit ediliyor. Böylece bize ulaşamayan ya da derdini açamayan vatandaşlarımıza biz ulaşıyoruz”

 

“VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYECİLİK”

İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin mahalle mahalle, sokak sokak belirlenip kendilerine yardım ulaştırılacağını aktaran Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Muhtar, cami imamı, okul müdürü gibi mahalleliyi tanıyan kişilerden aldığımız isimler Sosyal Hizmetler sistemimizden kontrol edilecek. Sistemimize kayıtlı değilse çat kapı evine ziyarete gidilip ihtiyaç sahibi olup olmadığı tespit edilecek. Eğer vatandaşımız sistemimize kayıtlı ise başvurusu tazelenerek yeniden ihtiyaç durumu tespit edilecek” dedi. Göreve geldikleri günden itibaren Sosyal Belediyecilik anlayışını esas aldıklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine pek çok konuda destek sağladıklarını belirtti. Başkan Sandıkçı, “Sosyal Hizmetler Birimi çalışanlarımız vatandaş odaklı belediyecilik anlayışıyla gece gündüz hizmet veriyor. ‘Çat Kapı’ projesi sayesinde ilçemizde gözümüzden kaçmış olan, tespit edemediğimiz hiçbir ihtiyaç sahibi vatandaşımız kalmayacak. Hepsi de belediye olarak sunduğumuz imkanlardan yararlanacak” diye konuştu.

 

Canik Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek, günlük sıcak yemek, gıda paketi, alışveriş kartı, yakıt yardımı gibi pek çok başlıkta hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca “Çat Kapı” gidilen evlerdeki çocuklara da çeşitli hediyeler veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.