DOLAR 32,3600 -0.02%
EURO 34,8631 0.18%
ALTIN 2.389,68-0,28
BITCOIN 20065335,05%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Kültür Sanat Fabrikası 1 yaşında!

İzmir Kültür Sanat Fabrikası 1 yaşında!

ABONE OL
Nisan 20, 2024 15:31
İzmir Kültür Sanat Fabrikası 1 yaşında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmişi 19. yüzyılın sonlarına dek uzanan ve pek çok İzmirli’nin belleğinde derin izler bırakan Alsancak Tekel Fabrikası aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından İzmir’de kültür-sanat ve yaşamın yeni adresi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hayat buldu. Kısa sürede kentin yeni cazibe merkezi halini alan İzmir Kültür Sanat Fabrikası 1 yaşında! 

Yaklaşık 140 yıllık tarihiyle kentin endüstri mirasının önemli öğelerinden biri olan fabrika, kentin ve bölgenin tarihi ile sanatsal belleğine ışık tutan müzeleri, zengin kaynak koleksiyonuyla bilginin kapılarını aralayan kütüphaneleri, kültür sanat atölyeleri ve açık hava etkinliklerine de uygun olan geniş peyzaj alanıyla, bir yıl önce her yaştan kullanıcı için farklı kullanım olanaklarına sahip bir kültür sanat merkezine dönüştürüldü.

7’den 70’e herkesin buluşma noktası

Geride kalan sürede çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere, her yaştan ziyaretçi için bir buluşma noktası olan İzmir Kültür Sanat Fabrikası, kentin kültür sanat yaşamına yön verecek nitelikte, yeni nesil bir mekân olarak tasarlandı.

Gazeteciler ziyaret etti

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çabalarıyla yürütülen çalışmalarla yeniden hayat bulan İzmir Kültür Sanat Fabrikası Müdür V. Onur Özcan ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür V. F. Kerem Çevik, alanı ziyaret eden İzmirli gazetecilerle bir araya geldi. 

İzmir’in en önemli noktasında kentin kültür ve sanat yaşamının nabzını tutan merkez için birlikte çalıştıklarını söyleyen Özcan ve Çevik, geride kalan bir yıl hakkında detaylı bilgi verdi.

Özcan, “İzmir Kültür Sanat Fabrikası; Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi, sanat ve eğitim atölyeleri, sergi alanları ve geniş peyzaj alanıyla kentin kültür ve sanat yaşamına yön verecek nitelikte yeni nesil bir kültür sanat merkezi olarak hizmet sunuyor.

Burası açıldığı günden beri İzmirli’nin yeni buluşma noktası, çekim ve cazibe merkezi haline geldi. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarı bizi çok mutlu ediyor” dedi. 

Tekel Odası İzmirliler’e nostalji yaşatıyor

Müdür V. “Özcan, İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda aynı zamanda tekel fabrikası çalışanlarının, emeklilerin bizlere bağışlamış olduğu birtakım materyaller var. Biz onları da bir ‘tekel anı odası’ oluşturmak suretiyle sergiliyoruz. Özellikle Tekel Fabrikası’ndan emekli olan ziyaretçilerimiz çok ilgi duyuyor” diye konuştu.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür V. F. Kerem Çevik ise “Burası her yaştan ziyaretçiyi kültür ve sanatla buluşturuyor. İçinde bulunan müze ve kütüphanelerin yanı sıra konser, opera, tiyatro, dinleti, çocuklar için kukla atölyeleri gibi pek çok nitelikli etkinlik gerçekleştiriliyor. Geniş peyzaj alanı kentin yoğun akışı içerisinde ziyaretçilerimize nefes aldıran dinlenme alanları oluşturuyor. 

Türkiye’de gördüğümüz en nitelikli müze alanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.  İzmir turizmi için oldukça önemli bir alan. Kentin kültür ve turizminin gelişmesi adına birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek katılan tüm basın temsilcilerine teşekkür etti.

Gazeteciler Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Atatürk İhtisas Kütüphanesi ile sanat ve eğitim atölyelerini gezen gazeteciler birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.