DOLAR 32,3441 0.24%
EURO 35,0545 -0.23%
ALTIN 2.281,550,19
BITCOIN 22854361,52%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gölcük Belediyesi “100.Yılında DERGÂH DERGİSİ” Kitabını Yayımladı

Gölcük Belediyesi “100.Yılında DERGÂH DERGİSİ” Kitabını Yayımladı

ABONE OL
Ocak 3, 2022 13:30
Gölcük Belediyesi “100.Yılında DERGÂH DERGİSİ” Kitabını Yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gölcük Belediyesi, “Kültür, Sanat ve Düşünce Dünyasının Nabzı” üst başlığı altında düzenlediği Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı- Servet-i Fünûn Dergisi Sempozyumu sonrasında “Servet-İ Fünûn Dergisi ve Servet-İ Fünûn Topluluğu Edebiyatı” kitabını ve Türk Edebiyatı ve düşünce dünyasında çok önemli bir yere sahip olan ve adeta Mehmet Âkif ile özdeşleşen “Sırat-I Müstakim / Sebilürreşad Dergisi ve Mehmet Âkif Sempozyumu’nda sunulan bildirileri de; “Sırat-I Müstakim / Sebilürreşad Dergisi ve Mehmet Âkif” isimli kitap olarak yayınlamıştı.

 

3.KİTAP “100.YILINDA DERGÂH DERGİSİ” KİTABI OLDU

Son olarak; İstiklâl Mücahedesi döneminin önemli yayınlarından, edebî yönünün yanı sıra milli mücahedeyi destekleyen duruşuyla da önem arzeden “100.Yılında Dergah Mecmuası” konulu sempozyumu 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenmesinin sonrasında, “100.Yılında Dergah Dergisi” isimli kitabı da yayınlandı.

 

“KÜLTÜR VE EDEBİYAT DÜNYASINA HAYIRLI OLSUN”

Kültür ve edebiyatta öncü kent Gölcük olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Servet-İ Fünûn Dergisi ve Servet-İ Fünûn Topluluğu Edebiyatı” kitabı ve “Sırat-I Müstakim / Sebilürreşad Dergisi ve Mehmet Âkif” isimli kitabımız sonrasında, düzenlediğimiz son sempozyum olan, “100.Yılında Dergah Mecmuası” sempozyumun kitabı  “100.Yılında Dergah Dergisi” kitabını da yayınladık. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese, sempozyuma katılıp bildiri sunan saygıdeğer akademisyenlere, özellikle; kitabın editörlüğünü de yapan kıymetli dostum hemşehrimiz Sayın Doç. Dr. Ali KURT Beyefendiye çok teşekkür ederim. Kitabın ilçemizin tanıtımına katkı sağlamasını temenni ediyor, kültür ve edebiyat dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.