DOLAR 32,2844 -0.01%
EURO 35,1207 0.02%
ALTIN 2.466,450,02
BITCOIN 2109739-1,13%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhuriyetin Yüzü sergisi Uzun Cumartesi söyleşilerinde görsel kültür konuşulacak
  • Haber Spot
  • Teknoloji
  • Cumhuriyetin Yüzü sergisi Uzun Cumartesi söyleşilerinde görsel kültür konuşulacak

Cumhuriyetin Yüzü sergisi Uzun Cumartesi söyleşilerinde görsel kültür konuşulacak

ABONE OL
Nisan 30, 2024 18:01
Cumhuriyetin Yüzü sergisi Uzun Cumartesi söyleşilerinde görsel kültür konuşulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın düzenlediği Cumhuriyetin Yüzü sergisi, Uzun Cumartesi etkinliklerine devam ediyor.

“Sergi Sohbetleri” kapsamında 4 Mayıs Cumartesi günü “Erken Cumhuriyet Döneminin Görsel Kültürü” başlıklı bir sohbet gerçekleştirilecek. Etkinliğin moderatörleri Nihal Boztekin ve İzzet Umut Çelik olurken konuk Ali Kayaalp, erken Cumhuriyet dönemi ikonografisine odaklanacak.

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın, erken Cumhuriyet dönemindeki çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama izdüşümlerine odaklanan Cumhuriyetin Yüzü sergisi, dönemin plastik sanatlar, müzik, edebiyat, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji, sinema gibi kültürel disiplinlere bakışını günümüze taşıyor. 

Sergi, 2 Haziran’a kadar Galataport İstanbul O2 Blok’ta, Pazartesi hariç her gün 11.00-20.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilirken, Uzun Cumartesiler kapsamında her Cumartesi saat 22.00’ye kadar açık olacak.

Sergi Sohbetlerinde erken Cumhuriyet döneminin görsel kültürüne odaklanılacak

Uzun Cumartesi kapsamında yürütülen Sergi Sohbetlerinin yeni etkinliğinde, erken Cumhuriyet döneminin görsel kültürü hakkında konuşulacak. Etkinlikte moderatörler Nihal Boztekin ve İzzet Umut Çelik olurken gerçekleşecek sohbette konuk Ali Kayaalp olacak. Kayaalp, sergideki resimlerden ve grafik çalışmalardan yola çıkarak, genç Cumhuriyetin inşa etmek istediği toplum düşüncesinin etrafında şekillenen ikonografi alanına odaklanacak. “Erken Cumhuriyet Döneminin Görsel Kültürü” başlıklı sohbet, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te, Galataport İstanbul O2 Blok’ta yer alan Cumhuriyetin Yüzü sergisinde gerçekleşecek. 

Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlik serisine kayıt yaptırmak için iletisim@bkv.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.