DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0846 -0.14%
ALTIN 2.294,590,77
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Animasyon Dizi Kukuli Dünyayı Fethediyor

Animasyon Dizi Kukuli Dünyayı Fethediyor

ABONE OL
Ocak 17, 2022 14:10
Animasyon Dizi Kukuli Dünyayı Fethediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kukuli Artık MENA Bölgesiyle Birlikte 72 Ülkede 

 

Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran, hareketli ve sevimli maymun Kukuli’nin en yakın arkadaşları Tinky ve Minky ile maceralarını eğlenceli ve eğitici şarkılar eşliğinde anlatan animasyon dizi Kukuli, bugün 72 ülkede dünyanın her kıtasında çocukların kalbini fethediyor. 2013 yılında ilk olarak Youtube’da gösterime giren Kukuli’nin 3 milyon abonesi bulunurken aylık izlenme oranı ise 100 milyona ulaşıyor. Kendi sektöründe birçok ilkleri hayata geçiren Fauna’nın markası olan dizi Kukuli, MENA bölgesinin en önemli kanalı olan Spacetoon’la yaptığı anlaşmayla da 22 ülkede daha yayınlanmaya başlayarak adını uluslararası arenada duyurmaya devam ediyor.

 

Animasyon-dizi sektöründe Türkiye’de öncü ve lider konumunda yer alan, çocuk ve aile eğlence şirketi Fauna, animasyon dizisi Kukuli ile dünya çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. Dijital’den globale uzanan başarı yolcuğunda Sinagapur’dan Çin’e, Hindistan’dan Birleşik Krallık’a uzanan Kukuli, 72 ülkede, 16 dilde dijital platformlarda ve televizyon kanallarında yayınlanıyor. MENA bölgesinin en önemli kanalı olan ve 22 ülkede yayınlanacak Spacetoon ile anlaşma sağlayan Kukuli, Türkiye’den dünyaya hızla yayılıyor. 

 

Her 10 kişiden 9’u Kukuli’ye güveniyor

 

Dünya çapında sevilmesinin yanı sıra, özellikle çocuk gelişimine uygun içerikler sunması ve bu içeriklerin eğitici ve öğretici olmasıyla da temel güven unsurunu oluşturduğunu ortaya koyan araştırmaya göre de her 10 kişiden 9’u Kukuli’ye güvendiğini söylüyor. 

 

Çocukların yaşamlarının bir parçası olabilmek, yetişkin olduklarında onlara ilham verecek anıları birlikte inşa etmek amacıyla hareket ettiklerini dile getiren Fauna CEO’su Emre Aksoy; “Kukuli’nin sevilmesi yanında izleyenlerde güven yaratması bizim iiçin gurur verici… Bugün 72 ülkede izleyicisiyle buluşan sadece çocukların değil aileler tarafından da övgüyle karşılanan Kukuli’nin maceralarıyla dünyadaki tüm çocukların kalbine dokunuyor olmaktan çok mutluyuz. Kukuli markası dünyanın her kıtasında yayınlanıyor. En çok ilgi görülen bölgelerin başında ise MENA ve Doğu Asya ülkeleri  geliyor. Kukulinin şarkıları bu bölgelerin tınılarına yakın olduğu için bu ülkelerin çocukları tarafından daha çok beğeniliyor. Hem çocuklarla hem de ebeveynlerle bağ kurabilecek bir karakter yaratmak amacıyla yola çıktık. Fauna olarak çocuklara paylaşmak, dostluk, mutluluk gibi kavram ve değerleri akılda kalacak şarkılar eşliğinde aktarmaya devam edeceğiz.” 

 

2013 yılında hayat geçen dizi Kukuli, ilk olarak Youtube’da gösterime girdi. Youtube’da 3 milyon abonesi bulunan Kukuli’nin aylık izlenme oranı 100 milyon. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.