DOLAR 32,4042 0.12%
EURO 35,1178 -0.13%
ALTIN 2.322,500,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alt yapı yatırımları meyvesini vermeye başladı

Alt yapı yatırımları meyvesini vermeye başladı

ABONE OL
Ocak 3, 2022 23:00
Alt yapı yatırımları meyvesini vermeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksaray Belediyesi’nin altyapıda başlattığı atılımı ile asbest boru değişiminde önemli mesafe kat edildi. Asbets boru değişimiyle birlikte içme suyu daha sağlıklı hale dönüşürken su kayıplarının önüne geçildi ve ciddi oranda su tasarrufu sağlanmış oldu.    

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, halkın kaliteli içme suyuna kavuşması için asbest boru değişimi ile başlattığı altyapı hamlesi meyvesini vermeye başladı. Şehrin altyapısında yer alan 108 kilometrelik asbest boru değişiminde 2021 yılının son ayında 85 seviyesine ulaşıldı. İçme suyu şebeke hatlarındaki asbest boruların devre dışı bırakılmasıyla kayıp kaçakların önüne geçildi. Başkan Dinçer, şebeke nakil hatlarının yenilenmesiyle günlük 4 bin tona yakın su tasarrufunun sağlandığını ve milyonlarca liralık kaynak israfının önüne geçildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, günümüzde değişen ve gelişen teknolojiye bağlı olarak su kaybının önüne geçmek için farklı çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Özelliklede bir çok mahalleyi doğrudan veya dolaylı yönden etkiyen asbest boruların devre dışı bırakılarak yeni nesil boruların içme suyu nakil hatlarına entegre edilmesi su kaybını önleyen ana etkenler arasında yer aldığını ifade etti.

Su basınç değerlerinin sürekli olarak kontrol edildiğini hatırlatan Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Su kaynaklarını korumak aynı zamanda içme suyu şebeke hatlarında ve bağlantı noktalarında meydana gelen sızıntı şeklindeki su kayıplarını önlemek için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Asbest boru değişiminde sadece hatları değil, bağlantı noktalarını da yeniliyoruz. Aynı zamanda su basınç kontrolleri ile kayıpların önüne geçmiş oluyoruz.

Göreve geldiğimizde şehrimizin şebeke hattında 108 Kilometrelik asbest nakil boru vardı ve biz “Şehrimizi asbest borulardan kurtaracağız” şeklinde söz vererek hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Hedefimizin de üzerine çıkarak çok iyi başarı yakaladık ve yüzde 85’lik asbest boruyu devreden çıkardık. Bu çalışmamızın neticesinde günlük ortalama olarak 4 Bin tona yakın su tasarrufu sağladık. Bu rakamla hem su kaynaklarını etkin ve verimli kullandığımız gibi büyük ölçüde kaynak israfını önlemiş olduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.