DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0846 -0.14%
ALTIN 2.294,590,77
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zorunlu Trafik Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

Zorunlu Trafik Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

ABONE OL
Aralık 8, 2021 16:50
Zorunlu Trafik Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılması zorunlu olan ve her yıl yenilenmesi gereken “Zorunlu Trafik Sigortası”, sigortalıyı maddi güvence altına alırken, yaptırmayanlara cezai işlem uygulanıyor.

Trafikte yer alan ve trafiğe çıkan her motorlu aracın “Zorunlu Trafik Sigortası”nı yaptırması gerekiyor. Devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan bu sigorta ile yaşanabilecek bir kaza sonrasında karşı tarafın aracında oluşan maddi zararlar teminat altına alınabiliyor. Sigortanın yaptırılmaması halinde araç trafikten men edilirken, sigorta poliçesinin yapılmadığı süre zarfı içerisinde trafiğe çıkartılamıyor.     

Geçerlilik süresi 1 yıl olan zorunlu trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerektiğinin altını çizen ÖzserNEO Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Ramazan Ülger, “Zorunlu trafik sigortası, 2819 sayılı Karayolları Trafik Kanuna göre düzenlenmiş ve her araç sahibinin yaptırması zorunlu tutulmuş bir sigorta türüdür. Sigorta, yaşanabilecek bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına ve 3. Şahıslara verilebilecek zararları kapsamaktadır. Bu sebeple de zorunlu trafik sigortası araç sahiplerini maddi güvence altına almaktadır. 

Sigortanın yaptırılmaması durumunda aracın kesinlikle trafiğe çıkması yasaktır. Eğer araçta trafik sigortası bulunmadığı halde trafikte olduğu tespit edilirse men cezası verilir ve araç trafik şubelerine ait otoparklara çekilmektedir. Böyle bir durum yaşamamak ve otoparkta bekletileceği her gün para cezası ödemek zorunda kalmamak için trafik sigortası yaptırılmamış araç trafiğe çıkartmamalıdır. 

Her yıl yenilenmesi zorunlu tutulan bu sigortayı yaptırmamanın cezası bulunmaktadır. Bu nedenle sigorta poliçesinin yenilenme zamanları düzenli olarak takip edilmelidir.” dedi.

Genel Şartlara Hakim Olunmalı

Zorunlu trafik sigortasının sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerli olduğunu belirten Ramazan Ülger sözlerine şöyle devam etti: “Zorunlu trafik sigortası yaptıracak olan kişilerin trafik sigortası genel şartlarına hâkim olması çok önemli bir konu. Genel şartlar altında; teminatlar, teminat dışında kalan haller, sigorta şirketinin yükümlülükleri ve tazminat ödemesi gibi hususlar yer almaktadır. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından yayınlanan trafik sigortası genel şartlarında sigortanın kapsamı, ana teminatları ve teminat dışı kalan haller detaylıca incelenebilir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.