DOLAR 32,3453 0.28%
EURO 35,1263 -0.05%
ALTIN 2.310,431,46
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli yüzücü Emre Sakcı’dan dünya rekoru

Milli yüzücü Emre Sakcı’dan dünya rekoru

ABONE OL
Aralık 29, 2021 18:00
Milli yüzücü Emre Sakcı’dan dünya rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli yüzücü H. Emre Sakcı, 50 metre kurbağalamada 24.95’lik derecesiyle Dünya Kısa Kulvar rekorunu kırdı. “Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme Müsabakaları”nda rekor sonucu elde eden Sakcı, 50 metre kurbağalama kulvarını dünya tarihinde 25 saniyenin altında yüzen ilk yüzücü oldu. 

 

 

TÜRKİYE’NİN lider ilaç firması Abdi İbrahim’in sponsorluğunu üstlendiği milli yüzücü Hüseyin Emre Sakcı, 50 metre kurbağalamada 24.95’lik derecesiyle Dünya Kısa Kulvar rekorunu kırdı. Emre Sakcı Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme Müsabakaları” nda 50 metre kurbağalamada, 12 yıldır kırılamayan Güney Afrikalı yüzücü Cameron Van den Burgh ait 25.25’lik rekoru 24.95 saniyede yüzerek aştı. 

 

Hüseyin Emre Sakcı, bu derece ile kısa kulvar kurbağalamada yeni dünya rekortmeni oldu. Sakcı aynı zamanda, dünya tarihinde kurbağalamada 50 metreyi 25 saniyenin altında yüzen ilk sporcu unvanını aldı. 

 

Bireyselde de Türkiye rekoru

 

Öte yandan 4×100 metre serbest bayrak yarışında ilk yüzücü olarak suya giren milli sporcumuz Sakcı, 46.63 ile kendisine ait olan 19 üstü yaş kategorisinde yeni Türkiye rekorunu da geliştirdi

 

Rekortmen yüzücümüz Emre Sakcı’nın sponsorluğunu üstlenen Abdi İbrahim’in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, sporcunun başarısı hakkında şunları söyledi: “Emre’yi başarısından dolayı kutluyoruz. Sporcularımızın alanlarında ulaştıkları başarılar bizi mutlu ediyor. Abdi İbrahim olarak gençlerimizi, toplumsal yatırım programlarımız kapsamında desteklemeye ve imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Emre gibi ülkemizin adını her kulvarda en yükseğe taşıma azmine sahip, bizimle aynı tutku, cesaret ve sorumluluğu taşıyan geleceğimizin teminatı gençlerimizi desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Kendisiyle gurur duyuyor, spor ile iyileşen gelecekte başarılarının devamını diliyoruz.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.