DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0704 -0.2%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lezita üstün üretim kalitesi ile ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı
  • Haber Spot
  • Teknoloji
  • Lezita üstün üretim kalitesi ile ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı

Lezita üstün üretim kalitesi ile ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı

ABONE OL
Aralık 7, 2021 16:50
Lezita üstün üretim kalitesi ile ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lezita İzmir, Manisa ve Aydın’daki tesislerinde ürettiği etlik civciv, etlik kuluçkalık yumurta ve etlik piliç ürünleri için ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı. İyi tarım uygulamaları sertifikası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından üretim süreçlerinde yapılan titiz incelemeler sonucunda, gerekli yüksek standartları taşıyan üreticilere veriliyor. 

 

Türkiye’nin en sevilen piliç eti markalarından Lezita, İyi Tarım Uygulamaları sertifikasını almaya hak kazandı. İyi Tarım Uygulamaları sertifikası, Lezita’nın İzmir, Manisa ve Aydın’da bulunan tesislerinde üretilen etlik civciv, kuluçkalık yumurta ve etlik piliç üretim süreçleri için verildi. 

 

İyi Tarım Uygulamaları sertifikası, yetkili kurumlar tarafından başvuran şirkete yönelik tüm üretim süreçleri titizlikle kontrol edildikten sonra veriliyor.

 

İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, "tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tanımlanmaktadır. İyi Tarım Uygulamaları, tarımsal üretimin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir şekilde yapılmasını, doğal kaynakların korunmasını, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen İyi Tarım Uygulamaları programı, kaliteli ve verimli bir tarımsal üretimin yanı sıra güvenli gıda tüketimi açısından da büyük bir önem taşıyor. Üreticilerin kazancının ve rekabet gücünün artırılmasının yanı sıra tüketicilerin sağlığının korunması hedefleniyor. Böylece iyi tarım uygulamaları şartlarına uygun şekilde elde edilen ürünün, insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel kalıntılar içermediği; çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan ve diğer canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin tarımsal mevzuatına uygun olarak üretildiği belge ile garanti altına alınmış oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.