DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Boğazı’ndan Toplanan Plastik Atıklar Cif Krem Şişelerinde Kullanılıyor!
  • Haber Spot
  • Ekonomi
  • İstanbul Boğazı’ndan Toplanan Plastik Atıklar Cif Krem Şişelerinde Kullanılıyor!

İstanbul Boğazı’ndan Toplanan Plastik Atıklar Cif Krem Şişelerinde Kullanılıyor!

ABONE OL
Aralık 1, 2021 13:09
İstanbul Boğazı’ndan Toplanan Plastik Atıklar Cif Krem Şişelerinde Kullanılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cif 2020 yılında İBB ve Kızılay Beykoz Şubesi iş birliğiyle hayata geçirdiği Temizken Güzel projesi kapsamında bir yandan her gün yüz binlerce insanın faydalandığı alanları güzelleştirmek üzere çalışmalar gerçekleştirirken bir yandan da İstanbul Boğazı’ndan Cif Çöpkaparlar ile şimdiye kadar 25 ton atık topladı. Toplanan plastik atıkları geri dönüştürerek yenilenen Cif Krem şişelerinde kullanan marka, ayrıca deniz kirliliğiyle mücadele için Ortaköy ve Aşiyan sahillerine 5 yeni Cif Çöpkapar daha yerleştirdi.

 

Ev temizliğinin ikonik markası Cif, temiz evlerin insanlar üzerinde yarattığı olumlu duyguları şehirlere taşıma hedefiyle 2020’nin Eylül ayında hayata geçirdiği Temizken Güzel projesini yeni adımlarla sürdürüyor. Cif, İstanbul Boğazı’ndaki yüzey atıklarını temizleyen ve bugüne kadar Kadıköy, Karaköy ve Eminönü sahillerinden 23 ton atık toplayan Cif Çöpkaparların sayısını Ortaköy ve Aşiyan’a yerleştirilen ünitelerle birlikte 25’e yükseltti. Üstelik Cif Boğaz’dan toplanan plastik atıkları geri dönüştürülerek yenilenen Cif Krem şişelerinin üretiminde kullanıyor ve böylece atık üretimine sürdürülebilir bir çözüm getiriyor.

 

Yenilenen Doğa Dostu Şişeler Şimdiye Kadarki En Güçlü Cif Krem ile Buluştu

Cif Çöpkaparlarla toplanan plastik atıklar geri dönüştürülerek yenilenen Cif Krem şişelerinin üretiminde kullanıldı. 100 geri dönüştürülebilir şişeler, 100 doğal temizlik mineralleri içeren şimdiye kadarki en güçlü Cif krem formülüyle buluştu. Yenilenen Cif Krem; fosfat, klor, boya ve paraben içermiyor. Aynı zamanda bitkisel kaynaklı kir sökücü içeriğiyle en zorlu yağlı kir ve lekelerin kolayca çıkmasını sağlayarak etkili bir temizlik sunuyor. Üstelik daha kolay durulanıyor. Yenilenen formülüyle gücüne güç katan Cif Krem, döngüsel ekonomiyi destekleyen 100 geri dönüştürülebilir şişelerde! 

 

Şehirlerin temizlik ve bakımında herkesin bir rolü olduğuna dikkat çeken Cif, şehir sakinlerini de oluşturduğu proje web sitesinde (temizkenguzel.com) söz vermeye davet ediyor. Site üzerinden şehri koruma sözü veren her 100 bin kişi için denizlere 1 yeni Cif Çöpkapar yerleştirme sözü veriyor.

 

Temizken Güzel ile Boğaz çevresindeki sosyal altyapıya destek

Proje kapsamında ayrıca başta Boğaz çevresi olmak üzere şehirdeki sosyal altyapıyı da destekleyecek çalışmalar gerçekleştiren Cif, ortalama bir günde toplam 400 bin kişinin kullandığı Eminönü ve Karaköy Yaya Alt Geçitleri’nin yanı sıra Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nı da temizledi ve yeniledi. Ayrıca Kadıköy Rıhtımı’nda yaklaşık 220 bin kişinin faydalanabildiği ve sosyal mesafe kurallarına göre tasarlanan ilk park olma özelliği taşıyan Kadıköy Cif Parkı inşa edildi. 

 

Unilever Türkiye, Iran ve Orta Asya’dan Sorumlu Ev Temizlik ve Hijyen Kategorisi Pazarlama Direktörü Mine Mavi, “Cif markamızla gerçekleştirdiğimiz Temizken Güzel projesinin bir yılını geride bırakırken elde ettiğimiz sonuçlardan gerçekten gurur duyuyoruz. Özellikle döngüsel ekonominin çok iyi bir örneği olan ve Boğaz’dan toplanan plastik atıkları geri dönüştürerek ürettiğimiz Cif Krem şişeleri bu projeyi çok farklı bir noktaya taşıdı ve bizi fark yaratan yeni adımlar için motive etti. Özel sektör, kamu, sivil toplum ve akademiyi bir araya getiren ve kısa sürede geniş kitlelere ulaşarak pek çok insana ve topluluğa da ilham kaynağı olan bu projeyi daha ileri taşımak için yol haritamız üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Biz daha fazlasını yapmaya hazırız.” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.