Dinçer Lojistik, geleceğin iş modeli ‘gamification’ı tüm iş süreçlerine uyarlamak için çalışmalarına hız verdi. Geçtiğimiz haziran ayında Push Up takımının operasyonlarda sipariş toplama etkinliğini artıran projesiyle ödül almasının ardından, kurum içinde düzenlenen webinar’larla oyunlaştırma hakkında bilgilendirmeler başladı. Gönüllü ekiplerin düzenli eğitimleriyle devam edecek aşamaların ardından, ‘gamification’ kültürünün 2022 yılında performans ve rating de dahil olmak üzere uçtan uca tüm süreçleri kapsaması hedefleniyor.
Türkiye lojistik sektörünü geleceğe taşıma vizyonuyla yenilikçi çözümlerle faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik, rutin operasyonel süreçleri ‘oyun’a çevirerek verimliliği artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz haziran ayında GamFed’in düzenlediği 3. Gamification Hackathon’undan ödülle dönen Dinçer Lojistik Push Up takımının ardından hız verilen şirket içi oyunlaştırma eğitimleri konusunda uygulanacak takvim belli oldu. Buna göre kurum içinde düzenlenen webinar’larla bilgilendirmeler yapılacak, gönüllü ekiplerin düzenli eğitimleriyle süreç devam edecek. 2022 yılında oyunlaştırma külütürünün performans ve rating de dahil olmak üzere uçtan uca tüm süreçlerde uygulanması planlanıyor.
Oyunlar motivasyonu artırıyor
Konuyla ilgili bilgi veren Dinçer Lojistik CTO Murat Şencan, “Limelight Networks’ün The State of Online Gaming – 2020 araştırmasına göre dijital oyun oynayan bir kişi günde ortalama 6,20 saatini harcıyor. Bunun en büyük sebebi oyunların kattığı yüksek motivasyon. Bu motivasyonu oyun dışı alanlara taşımak iş hayatında önemli yeniliklerin, çözümlerin ve projelerin ortaya çıkmasını sağlıyor” dedi.
Dijital olgunluk yenilikçi uygulamalarla destekleniyor
Küresel ekonomi içerisinde büyük etkisi bulunan lojistik sektörünü ileriye taşımak için yeni nesil uygulamaları devreye aldıklarını belirten Şencan, “Bu rekabet ortamında Dinçer Lojistik olarak sektör oyuncularından farklılaşmak için hem dijital hem de kültürel bir dönüşümden geçiyoruz. Kurum vizyonu ve stratejisi doğrultusunda çalışanların bilinç düzeyini eşleyip, birlikte belirlenen hedeflere ulaştırmayı amaçlıyoruz. ‘Oyunlaştırma’ da bu bakış açımızın bir parçası. Oyunlaştırmayı, lojistiğin neredeyse tüm alanlarında, çalışan motivasyonunu ve verimliliği arttırmak amacıyla kullanmak mümkün. İş süreçlerimizi oyunlaştırarak ekiplerin problem çözme yeteneklerini ve yaratıcı düşünme kabiliyetlerini artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle dijital olgunluk seviyemizi yaratılacak yenilikçi uygulamalarla desteklemek ve tüm çalışanlarımızda bu oyunun bir parçası oldukları hissinin oluşmasını amaçlıyoruz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.