DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.246,340,14
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye personeline yangın tatbikatı

Belediye personeline yangın tatbikatı

ABONE OL
Aralık 28, 2021 00:00
Belediye personeline yangın tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafakemalpaşa Belediyesi hizmet binalarında, Afet ve acil durumlarda görev alacak personele yönelik yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konularında eğitim ve tatbikat çalışması yapıldı.

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi koordinesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Mustafakemalpaşa Grup Amirliği tarafından personele yönelik yapılan eğitimde, yangınla ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi. Mustafakemalpaşa Grup Amirliği İtfaiye ekibinden Selman Turgut, 'yangın nedir, yangın çıkış nedenleri, yangında alınacak önlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı verme ve yangınlara müdahale' konularında belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

 

Belediye'de çıkabilecek yangınlara karşı; müdahale, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen eğitimde, personele yangın söndürme cihazları tanıtılarak, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, teorik olarak verilen bilgiler yangın söndürme tatbikatıyla pratiğe taşındı.

 

Belediye hizmet binasında yangın alarmı verilmesinin ardından binayı hızlıca boşaltan personeller, toplanma alanında bir araya geldi. Burada personellere yangın tüpleriyle ilgili detaylı bilgi veren Turgut, her araçta ve her binada, en az bir tane aktif halde olan ve süresi geçmemiş bir yangın söndürme tüpünün bulunması gerektiğini söyledi. Bilgilendirmenin ardından personele uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı. Vatandaşlarında meraklı gözlerle izlediği tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.