DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20781402,62%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sezer’den İnsan Hakları Günü Mesajı

Başkan Sezer’den İnsan Hakları Günü Mesajı

ABONE OL
Aralık 10, 2021 13:30
Başkan Sezer’den İnsan Hakları Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından hazırlanan ve tüm insanlığın ortak birikiminin yansıması olarak kabul gören İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ülkemizin de aralarında bulunduğu BM üyesi devletler tarafından kabul edilmiştir. Bu nedenle; İnsan Hakları Günü her yıl, Beyannamenin 1948 yılında kabul edildiği gün olan 10 Aralık tarihinde kutlanmaktadır.

 

İnsan onuruna yakışan, evrensel değerlere dayalı bir sistemin tüm dünyaya kök salması için gayret göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Merhamet, saygı, eşitlik, hak ve haysiyet gibi insani değerlerin devlet ve toplum hayatına hâkim kılınması daha huzurlu, istikrarlı ve güvenli bir dünya için elzemdir.

                                                                                                                          

Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi düşüncesiyle reform çalışmaları devam ederken, dünyada temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, artık devletlerin içişleri olmaktan çıkmış, ulusal sınırları aşarak tüm dünyanın ortak hedefi haline gelmiştir. İnsan hakları ve demokratikleşme alanında bölgemiz başta olmak üzere dünya çapında önemli değişikliklerin yaşandığı günümüzde, Türkiye’nin istikrarı hepimiz için gurur vericidir.

 

Biz de Gölcük Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belediyecilik gönül işi, aşk işidir. Belediyecilik, dertli insanların işidir" düsturuyla; şehrimizde 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eşit mesafede, hakkaniyetle hizmet ve ilgi alması gayretindeyiz. Şehrimizde temel eksiklerinin giderilmesi ve refahın artması için gerekli tüm işleyişlerle de kol kola vererek çalışıyoruz. 

 

Bu duygularla, Gölcüklü hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm insanlığın İnsan Hakları Günü’nü kutluyor; bu önemli günün, insan haklarına saygı konusundaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.