DOLAR 32,3828 0.11%
EURO 35,0674 -0.2%
ALTIN 2.313,491,60
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arçelik ve Aspilsan Enerji’den yerli batarya üretimi iş birliği
  • Haber Spot
  • Ekonomi
  • Arçelik ve Aspilsan Enerji’den yerli batarya üretimi iş birliği

Arçelik ve Aspilsan Enerji’den yerli batarya üretimi iş birliği

ABONE OL
Aralık 7, 2021 17:30
Arçelik ve Aspilsan Enerji’den yerli batarya üretimi iş birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye beyaz eşya sektörünün lideri Arçelik ile batarya tasarımı ve üretimi konusunda önde gelen markalardan biri olan ASPİLSAN, yapmış oldukları stratejik iş birliği anlaşmasıyla, küçük ev aletleri için ortak batarya tasarlayıp üretecek. Bu iş birliği ile yerli üretimin desteklenmesi ve ürün yerlileştirme oranının arttırılması hedefleniyor. Arçelik’in şarjlı dik süpürgesine batarya tasarımı yapılması ile iş birliği tüm şarjlı ürünlerle devam edecek.  

Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Arçelik, batarya tasarımı ve üretimi konusunda Türkiye’nin en yetkin firması olan ASPİLSAN ile güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda Arçelik, ASPİLSAN ile Türkiye’de üretilen küçük ev aletleri için ortak batarya tasarlayıp üretecek. ASPİLSAN ve Arçelik bu iş birliği ile yerli üretimi destekleyip ürün yerlileştirme oranını artırmayı planlıyor.  

ASPİLSAN ile yürütülecek iş birliği kapsamında, batarya tasarımı ilk olarak yerli üretim oranı en yüksek seviyede olan şarjlı dik süpürge ürününde gerçekleştirilecek. Sonrasında da Arçelik’in tüm şarjlı ürünleri ile yerli üretim devam edecek. 

Arçelik ve ASPİLSAN arasında gerçekleştirilen stratejik iş birliğini değerlendiren Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “İki şirket arasındaki güven ve iyi niyete dayalı iş birliğimiz, yapılan anlaşma ile yepyeni bir platforma taşınıyor. Bu çerçevede, Türkiye’de üretilen küçük ev aletleri için ortak batarya tasarlayıp üreteceğiz. İthal ettiğimiz bu ürünlerin ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesi kritik komponentlerin yerlileştirilmesi yolunda önemli bir adım. Dış ticaret açığını azaltarak ülke ekonomisine hizmet edecek ve kayda değer bir katkı sağlayacaktır. Arçelik olarak bu tarz iş birliklerinin sayısını ve kapsamını geliştirerek endüstrimizin gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, Arçelik ve ASPİLSAN arasındaki bu önemli iş birliğine dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN olarak şu ana kadar batarya üretiminin 2 fazını (Battery Management System-BMS (pil yönetim sistemi) ve Battery Pack (batarya paketleme) gerçekleştirdik.  2022 yılı itibarıyla üretimimizin en önemli ve katma değerli fazı olan cell (hücre) üretimini de gerçekleştireceğiz ve bu üretilen pillerimizi ilk olarak Arçelik için geliştirilecek bataryalarda kullanacağız. Yerli olarak üretilen pillerle paketlenecek bataryalarımız sayesinde nakliye sırasındaki karbon emisyonu azalacak ve enerji daha verimli kullanılacak. Bunun yanı sıra üretilecek piller küçük ev aletleri batarya sistemlerinde kullanılarak yerli üretim pil kullanımında şirketimiz öncü olacak ve bu konudaki dışa bağımlılık sorunumuza da çözüm olacak.”

Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, yapılan iş birliğinin her iki şirkete de çok faydalı olacağını belirterek, üretimi yerlileştirmenin sürdürülebilirlik anlamında da fayda sağladığını söylerken, ASPİLSAN Enerji Yatırım Projeleri Yönetim Ofisi Direktörü Nihat Aksüt ise bu projenin ülke açısından çok özgün ve kıymetli olduğunu belirtti.

Karşılıklı know-how paylaşımları ile ilerleyecek stratejik anlaşma, uzun soluklu bir iş birliğinin de ilk adımı olacak. Arçelik ve ASPİLSAN haricinde Türkiye’de Arçelik’e ODM üretimi yapan firmaların da bu iş birliğine ilerleyen dönemde dahil edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.