DOLAR 32,4042 0.12%
EURO 35,1178 -0.13%
ALTIN 2.322,500,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticari kurumlar tarafından düzenlenen blockchain oylama oturumlarının payı 2022’de yarı yarıya arttı
  • Haber Spot
  • Teknoloji
  • Ticari kurumlar tarafından düzenlenen blockchain oylama oturumlarının payı 2022’de yarı yarıya arttı

Ticari kurumlar tarafından düzenlenen blockchain oylama oturumlarının payı 2022’de yarı yarıya arttı

ABONE OL
Eylül 7, 2022 11:20
Ticari kurumlar tarafından düzenlenen blockchain oylama oturumlarının payı 2022’de yarı yarıya arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevrimiçi oylamaya olan ilgi pandemi kısıtlamaları seviyesinde kalırken, Kaspersky tarafından desteklenen blokzincir tabanlı oylama platformu Polys'ten toplanan anonim istatistikler, uzaktan karar vermenin yeni kullanıcı grupları arasında popülerlik kazandığını gösteriyor. İşle ilgili oylama, 2022'de blokzincir tabanlı platformda düzenlenen en yaygın ikinci anket türü haline geldi.

 

Pandemi önlemlerinin insanları şahsen iletişim kurma imkanı olmadan evden çalışmaya zorladığı 2020'de çevrimiçi oylama oturumlarının sayısı hızla arttı. Ancak iş yerlerine yapılan büyük geri dönüşe rağmen, uzaktan etkileşimin bazı yönleri hayatımıza yerleşmiş gibi görünüyor. Çevrimiçi ortak karar verme de bunlardan biri. 2021 ve 2022 Polys istatistiklerinin karşılaştırılması, yürütülen anket sayısının pandemi sırasındakiyle aynı yüksek seviyede kaldığını gösteriyor.

 

Bununla birlikte araştırmacılar, e-oylamada yer alan ve bunları organize eden sektörlerin payında ve çeşitliliğinde bazı farklılıklar gözlemlediler. Eğitim kurumları anketlerin 57'sini oluşturarak liderliğini sürdürürken, iş dünyası, 2021'in aynı dönemdeki 7'ye kıyasla tüm oturumların 14'ünü temsil eden en aktif ikinci sektör haline geldi. Platformun kullanıcıları seçim yapmak, kurumsal yarışmaların adaylarını ve kazananlarını seçmek, en iyi ekip oluşturma etkinliğini belirlemek, konferans düzenlemek veya ofise dönüş tarihine karar vermek gibi tercihleri belirlemek için bu platformu kullandı. E-oylama ayrıca şirketin çözümleri ve hizmetleri hakkında çalışan geri bildirimi toplamak, ürün ve özelliklerin nasıl iyileştirileceğine ilişkin görüş almak için de kullanıldı.

 

Geçen yıldaki diğer değişikliklerin yanı sıra, STK'lar ve devlet kurumlarına ait oturumlarda azalma görüldü ve faaliyetler neredeyse yarıya indi. Veriler ayrıca blokzincir tabanlı oylamanın, daha önce Polys kullanıcıları arasında olmayan oyun topluluğu gibi yeni kitlelerin de dikkatini çektiğini gösterdi. Oyuncular genellikle grup liderlerini, en iyi oyuncuları veya takım isimlerini seçmek için platformu kullandı.

 

Polys Başkanı Daniil Kaptsan, şunları söyledi: "Oylama oturumlarının sayısının uzun süredir yüksek düzeyde kalması, kullanıcılarımızın Polys'i yalnızca karantina sırasında geçici bir çözüm olarak değil, günlük görevler için uygun ve güvenilir bir araç olarak algıladıklarını kanıtlıyor. Oylamanın gizliliği ve güvenliğinden ödün vermeden çok yönlü kullanılabilirliğini sağlamak için ürünümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.”

 

2022'de Polys, Solonian Dijital Demokrasi Enstitüsü tarafından üst üste ikinci yıl Dijital Demokrasi Raporunda güvenilir e-Demokrasi tedarikçileri arasında yer aldı. Uzmanlar çözümün son derece basit kullanılan arayüzüne ve seçmenlerin oylarının manipüle edilmediğini doğrulamalarına izin veren, anket gizliliğini garanti eden yeteneklerine dikkat çekti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.