DOLAR 32,3666 0.14%
EURO 34,9681 -0.31%
ALTIN 2.323,800,20
BITCOIN 22779251,15%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal medyadan yükselen ses

Sosyal medyadan yükselen ses

ABONE OL
Ocak 18, 2022 16:20
Sosyal medyadan yükselen ses
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlara yurttaşların tepkisi büyüyor. Sosyal medyada başlayan #HemenDevletleştirme kampanyası yoğun ilgiyle karşılandı.

Yurttaşlar en düşük seviyelerde kullanmalarına rağmen gelen fahiş elektrik ve doğalgaz faturalarına isyan ediyor. Ülkenin dört bir yanından atılan tweetlerde faturalarını paylaşan yurttaşlar, #HemenDevletleştirme etiketini kullanarak enerji şirketlerinin devletleştirilmesi çağrısı yapıyorlar.

Enerji sektöründe #HemenDevletleştirme

Türkiye Komünist Partisi'nin bir süredir yürüttüğü kamu kaynaklarının devletleştirilmesi çalışması toplumda karşılık bulmuş; TKP geçtiğimiz günlerde yaptığı Olağanüstü Konferans'ta enerji sektörünün acilen devletleştirilmesi ve elektrik ve doğalgazın üretimden dağıtımına, bütün aşamalarında, özel sektörün devre dışı bırakılması için mücadele etme kararı almıştı. 

Bu başlıkta çalışmalarına hız kazandıran TKP, fatura soygununa karşı ayağa kalkma çağrısı yaptı. Konuyla ilgili bir bildiri de hazırlayan Parti, hem sokakta hem sosyal medyada #HemenDevletleştirme çağrısını büyütmeye devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.