DOLAR 32,3184 0.2%
EURO 35,1263 -0.02%
ALTIN 2.291,160,61
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal İnovasyon Ajansı Konya Dârü'l Muallimât-ı Eserini Okurlarla Buluşturdu
  • Haber Spot
  • Teknoloji
  • Sosyal İnovasyon Ajansı Konya Dârü'l Muallimât-ı Eserini Okurlarla Buluşturdu

Sosyal İnovasyon Ajansı Konya Dârü'l Muallimât-ı Eserini Okurlarla Buluşturdu

ABONE OL
Ocak 9, 2023 16:52
Sosyal İnovasyon Ajansı Konya Dârü'l Muallimât-ı Eserini Okurlarla Buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, “Şehir Monografi” dizisinin ilk yayını olan Konya Dârü’l Muallimât-ı eserini düzenlenen etkinlikle okurlarıyla buluşturdu. Eserde “Taş Bina” olarak adlandırılan yapının şehir hafızasındaki önemi anlatılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından hazırlanan “Şehir Monografi” yayın dizisinin ilk eseri olan Konya Dârü’l Muallimât-ı (Konya Kız Öğretmen Okulu) Konya Kültür A.Ş. ortaklığıyla okurlarıyla buluştu.

Sosyal İnovasyon Ajansı binasında gerçekleştirilen etkinlikte eserin yazarı Dr. İsmail Doğanalp ve okurlar bir araya geldi. Kitabı hazırladığı süreçten bahseden Doğanalp, eserin şehrin hafızasını oluşturmada etkili olmasını temenni ederek katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Bir Hikâye İnşa Etmek” başlığıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Yaldız’ın anlatımıyla “Taş Bina Mimarisi ve Tarihi” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Ardından Taş Bina’ya teknik gezi düzenlendi. Programa tarih, sanat tarihi, mimarlık, güzel sanatlar bölümlerinden katılan öğrenciler ile öğretmen adayları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, “Şehir Monografi” dizisi ile şehrin hikâyesini, hafızasını toplumla buluşturmayı ve bir kültürel miras oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.