DOLAR 32,3475 0.24%
EURO 35,1333 -0.05%
ALTIN 2.304,801,22
BITCOIN 22930743,55%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şampiyon kadın güreşçilerimiz Nesrin Baş ve Ebru Dağbaşı D-Smart'a konuk oldu
  • Haber Spot
  • Ekonomi
  • Şampiyon kadın güreşçilerimiz Nesrin Baş ve Ebru Dağbaşı D-Smart'a konuk oldu

Şampiyon kadın güreşçilerimiz Nesrin Baş ve Ebru Dağbaşı D-Smart'a konuk oldu

ABONE OL
Mart 23, 2023 16:20
Şampiyon kadın güreşçilerimiz Nesrin Baş ve Ebru Dağbaşı D-Smart'a konuk oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında gazeteci Faik Gürses’in konukları Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Nesrin Baş ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Ebru Dağbaşı oldu.

Ebru Dağbaşı; önümüzdeki dönem hedeflerini anlattı:

“U20’de Avrupa ikincisi oldum, U20 Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum, bu sene de U23’te Avrupa üçüncüsü oldum. Sadece altın madalyam eksik. Hedefim U23 Dünya Şampiyonası orada kendimi altın madalyaya yakın görüyorum.” dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu Nesrin Baş ise şunları söyledi:

“Önemli olan şampiyon olduktan sonra zirvede kalmaya devam etmek. Onun için daha çok çalıştım. Şimdi Olimpiyatlar’a hazırlanıyorum. Maçlara bir hafta kalaya kadar çok sıkı bir çalışma sürecimiz oluyor. Yorgunluktan ağlayacak kadar çalışıyoruz. Turnuvalara hazırlanmak zor bir süreç. Özellikle kadınlar için güreş daha zor bir spor dalı. Ama madalya kazanınca çok mutlu oluyoruz. Avrupa Büyükler Şampiyonası’na gitme olasılığım var. Henüz kesin değil. Kampta belli olacak. Büyükler şampiyonasına gitmek ve orada madalya kazanmak bizim için çok önemli.” diye konuştu.

Nesrin Baş, maçlara nasıl hazırlandığını ve maçlardaki mücadelesini anlattı:

“Ben kendi maçlarımı çok izlemek istemiyorum. Antrenörlerimiz önce rakiplerimizi analiz ediyor. Bize zayıf yönlerini ve güçlü yönlerini anlatıyorlar. Rakibimin nasıl olduğunu bilmeden mücadele etmek bana daha iyi geliyor. Maç sırasında da antrenörlerimizin maç içinde gördüğü şeyleri dinliyoruz. Ona göre mücadelemize devam ediyoruz”

Programa telefon ile bağlanan Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, son dönemde gelen madalyaları değerlendirdi:

“Kadın milli takımımız 2022 ve 2023’te dünyanın sekizinci harikası olarak devam ediyorlar. Gurur duyuyoruz. Federasyona geldiğimizden beri gençlere güvendik. Başarılı olacaklarına inandık. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. Şimdi bu gençlerimizden büyükler şampiyonalarında madalyalar bekliyoruz. Romanya’da düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonası’nda toplam 17 madalya kazandık. Altın madalya sayısında biraz eksik kaldık. Bu sene Eylül ayındaki Dünya Şampiyonası’nda ilk beşe giren sporcularımız Paris Olimpiyatları’na gidecek. Hedefimiz bu şampiyonadan iyi sonuçlarla dönmek. Bizler de federasyon olarak bu sporcularımızı şampiyonalara en iyi şekilde hazırlamak zorundayız.”

Ebru Dağbaşı kariyer ilerleyişini anlattı:

“Tokat kulübündeydim. Oradaki beden eğitimi öğretmenim Burhan Özel ile görüştü ve onun kulübüne geçtik. Geçen sene U20’deyken Beşiktaş’ın sporcusuyduk ve hala Burhan hoca ile Beşiktaş’ta devam ediyoruz. Kulübümüzden memnunuz, her konuda bizim arkamızdalar. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar.” dedi.

Nesrin Baş da Beşiktaş Kulübü’nden memnuniyetini dile getirerek:

“Kulübümüzden çok memnunuz. Burada olduğum için mutluyum, çünkü bir aile gibiyiz. Her maçtan sonra kazansak da kaybetsek da bizi karşılıyorlar. Kulübümle gurur duyuyorum.”

Beraber çalıştıkları antrenörlerle ilgili olarak iki güreşçimiz şunları söyledi:

Ebru Dağbaşı: İyi ki varlar. Uzun süredir milli takımda fazla vakit geçiriyorlar. Neredeyse bizi ailelerimizden iyi tanıyorlar. Zor anlarımızda yanımızda oluyorlar.

Nesrin Baş: Antrenman yaptığımız zaman doktorumuz var, fizyoterapistimiz var, masörümüz var. Hepsinin çok emeği var. Sadece antrenörler değil görünmeyen isimlerin de çok emeği var.

Edirne’de kampa katılacak olan Ebru Dağbaşı şöyle konuştu:

“Önümüzde büyükler Avrupa Şampiyonası var. Kampta bizden büyük sporcularla beraber bulunacağız. Onların tecrübesinden faydalanacağız. Bu çok önemli ve güzel bir duygu. Onları görünce motivasyonumuz da artıyor. Yasemin Adar gibi önemli güreşçilerimiz ile aynı mindere paylaşma bizim için heyecan verici ve çok faydalı.”

Nesrin Baş son olarak şunları söyledi:

“Biz üst yaş grubundaki ablalarımız sayesinde var oluyoruz. Yasemin ablanın bayrakla koşması, Buse ablanın tekniklerini izleyerek büyüdük. Onları izledikçe eksiklerimizi görüyoruz. Onlarla antrenman yaptıkça kendimizi geliştiriyoruz. Bizi uyarıyorlar, tecrübelerini aktarıyorlar.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.