DOLAR 32,3708 0.16%
EURO 34,9751 -0.29%
ALTIN 2.324,290,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı
  • Haber Spot
  • Gündem
  • “Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı

“Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı

ABONE OL
Ocak 18, 2022 16:21
“Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nilüfer Belediyesi’nin, koronavirüs pandemisinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatacak park için düzenlediği yarışma sonuçlandı. 83 projenin katıldığı yarışmada Şimal Avcı’nın projesi birinci seçildi.

 

            Pandemi sürecinde görevi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını geleceğe taşımak, onların mücadelesini kamusal alanda görünür kılmak amacıyla bir anıt park yapacağını açıklayan Nilüfer Belediyesi’nin, bu amaçla organize ettiği “Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı.

            29 Ekim Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik park alanında uygulanacak proje için ulusal çapta düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin farklı illerinden 83 katılım oldu.

            Sanatçı İnci Eviner başkanlığında; mimar Hakan Demirel, sanat tarihçi Ali Kayaalp, küratör Bige Örer, mimar ve sanatçı Sinan Logie, sanatçı Dilek Winchester’den oluşan jüri üyeleri, yarışmaya katılan 83 projeyi titizlikle inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmaya Bursa’dan katılan Şimal Avcı’nın projesi birinci seçildi.

            Bu yapıtın; kentle kurmayı hedeflediği ilişki, kavrayıcı hali, parkın içinde bir hafıza avlusu yaratması, izleyiciyi keşfetmeye davet etmesi sebebiyle ödüle layık görüldüğü değerlendirmesinde bulunan jüri, Regaip Adem’ın projesini ikinci, Ezgi Oğur ve Furkan Şanlı’nın ortak projesini üçüncü olarak belirledi. Yarışmada ayrıca İbrahim Özvariş ve Nur Dilan Özdemir; Soner Kıyasoğlu ve Samet Arslan ile Yadigar Esin Esen’in projeleri de mansiyon ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan eserlerin, 29 Ocak’ta gerçekleştirilecek kolokyumun ardından düzenlenecek sergide izlenime sunulacağı belirtildi.

            Süreci titizlikle takip eden ve jüri üyeleriyle birlikte projeleri inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Sağlık Bakanı olan Dr. Refik Saydam’ın adını taşıyacak olan “Dr. Refik Saydam Sağlıkçılar Parkı”nı en kısa zamanda tamamlayarak hizmete açmak istediklerini söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.