DOLAR 32,3445 0.27%
EURO 35,1715 0.05%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22908352,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. Onur Yılı için yapıldı
  • Haber Spot
  • Gündem
  • Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. Onur Yılı için yapıldı

Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. Onur Yılı için yapıldı

ABONE OL
Eylül 7, 2022 16:40
Ödemiş’te hamleler kurtuluşun 100. Onur Yılı için yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geniş katılımlı satranç turnuvalarını geleneksel hale getiren Ödemiş Belediyesi, ilçenin kurtuluşunun 100. Onur Yılı anısına satranç turnuvası düzenledi. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen turnuvaya 152 sporcu katıldı. 

 

3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen turnuvada Ödemiş’in yanı sıra İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Bursa, Balıkesir ve Manisa’dan da sporcular yer aldı. 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı kategorilerinde düzenlenen turnuvada 152 sporcu 6 tur boyunca mücadele gösterdi. Türkiye Satranç Federasyonu hakemlerinin görev aldığı turnuvada aileler de büyük heyecan yaşadı. Turnuvanın finaline katılan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Eriş, turnuvanın direktörü Mehmet Ünlü ve hakemleri de kutladı. 

 

“ÖDEMİŞ HAMLESİNİ YAPIYOR” 

Ödemiş’te geniş katılımlı satranç turnuvalarının geleneksel hale geldiğini söyleyen Başkan Mehmet Eriş, “Çocuklarımızın gelişimine katkı sunan satrancın ilçemizde daha da fazla ilgi görmesi için ‘Ödemiş hamlesini yapıyor’ diyerek ulusal satranç turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl kurtuluşumuzun 100. Onur Yılı’na kavuşmanın heyecanını yaşadık. Bu heyecanın satrançla da taçlanmasını istedik. Her yaştan hemşehrilerimize hitap eden etkinliklerimizden biri olarak yine çevre il ve ilçelerden yüzlerce çocuğumuzu ve ailelerini iki gün boyunca ilçemizde konuk ettik. Türkiye Satranç Federasyonumuzla, İzmir'de ve ilçemizde bu alanda gönüllü olan arkadaşlarımızla güzel bir sinerjimiz var. Bu alanda güzel bir işbirliği ile ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde de turnuvalarımız sürecektir. Uluslararası bir turnuvaya da ev sahipliği yapmak istiyoruz. Kurtuluşumuzun 100. Onur Yılı’nda heyecanımızı paylaşan, turnuvaya katılan sporcularımıza ve ailelerimize teşekkür ediyor, turnuvanın düzenlenmesinde emeği olanları kutluyorum” dedi. 

 

Turnuva sonuçları şu şekilde oluştu: 

8 YAŞ VE ALTI GENEL KATEGORİ  

1. Bora Savran 

2. Toprak Oytun Sezer  

3. Mete Karaoğlu 

 

10 YAŞ VE ALTI GENEL KATEGORİ  

1. Demirhan Şanan  

2. Kaan Acun  

3. Yağız Efe Can 

 

14 YAŞ VE ALTI GENEL KATEGORİ  

1. Kaan Keçeci  

2. Halit Furkan Aybey  

3. Eray Dilmen 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.