DOLAR 32,3440 0.28%
EURO 35,0686 -0.2%
ALTIN 2.310,551,46
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muğlalı Kadın Üreticiler Bayındır Çiçek Festivali'ne Katıldı

Muğlalı Kadın Üreticiler Bayındır Çiçek Festivali'ne Katıldı

ABONE OL
Mayıs 9, 2023 18:30
Muğlalı Kadın Üreticiler Bayındır Çiçek Festivali'ne Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla Büyükşehir Belediyesi alım garantili çiçek üretimi yapan üretici kadınları 24.Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’ne götürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Köyceğiz Beyobası’nda alım garantili çiçek üretimi yapan üretici kadınları İzmir Bayındır’da 4-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bayındır 24.Uluslararası Çiçek Festivali’ne götürdü. 37 kadın üretici Bayındır’da 24 yıldır yapılan çiçek festivaline katılarak çiçek üretiminde deneyimli üreticilerle birlikte olma fırsatı buldu.

Köyceğiz Beyobası’nda 2015 yılında 3 sera ile başlayan çiçek üretiminde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 30 seraya ve 25 milyon çiçek üretim sayısına çıkan kadın üreticiler Türkiye’nin çiçek üretim merkezi Bayındır’da düzenlenen 24.Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nde incelemelerde bulundu. Muğlalı üretici Zühre Aybars Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’ne katılarak bir ilçenin çiçek üretiminde ne kadar ilerleyebileceğini, bunu festivale dönüştürerek tüm çiçek üreticilerini bir araya getirebileceğini gördüklerini söyledi ve kendilerinin de Köyceğiz’i çiçek üretim merkezi yapmak için çalıştıklarını belirtti. Festivale katılan bir diğer kadın üretici Duray Karagünnü’de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile çiçek üreterek ekonomilerine katkı sağladıklarını, Bayındır Çiçek festivali gibi büyük bir organizasyonun Muğla’ya da çok yakışacağını belirtti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.