DOLAR 32,3834 0.19%
EURO 35,1381 -0.06%
ALTIN 2.322,640,16
BITCOIN 23018503,00%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaralı su tavuğu Ormanya’da tedavi ediliyor

Yaralı su tavuğu Ormanya’da tedavi ediliyor

ABONE OL
Aralık 29, 2021 11:40
Yaralı su tavuğu Ormanya’da tedavi ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir zabıta ekipleri tarafından İzmit’te yaralı halde bulunan su tavuğu Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ediliyor

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralı hayvanlara derman olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmit ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince bulunan yaralı su tavuğunun tedavisine başlandı.

 

YARALI HALDE BULUNDU

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine tedavi için getirilen su tavuğu, veteriner hekimlere emanet edildi. Kontrol edilen su tavuğunun 190 gr olduğu tespit edildi. Az beslenme sebebi ile güçten düştüğü belirlenen su tavuğuna uygun yem rasyonu hazırlandı.

 

VİTAMİN VE MİNERAL TAKVİYESİ

Dinlenmesi için rehabilitasyon bölümüne alınan su tavuğunun beslenmesine ek olarak vitamin ve mineral takviyesi de yapıldı. Gücünü toplayana kadar Ormanya’da misafir olacak su tavuğu tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salınacak.

 

SU TAVUĞU

Tüm dünyada yayılış gösterirler. Kıyılar, bataklık ve sulak alanlar yaşam alanlarıdır. Omnivor olarak beslenirler. Genellikle akşam karanlığında ve gece aktiftirler. Ayakları yüzücü tiptedir. Kanatlar kısa ve yuvarlaktır. Genelde iyi uçamayan kuşlar olmakla beraber, hiç uçamayan türleri de vardır. Sulak ve bataklık yerlerde kolay yürüyebilirler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.