DOLAR 32,3445 0.27%
EURO 35,1715 0.05%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22908352,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Emoner Robotics" bu kez “Charged-Up" teması üzerine yarışacak…

“Emoner Robotics" bu kez “Charged-Up" teması üzerine yarışacak…

ABONE OL
Ocak 11, 2023 18:00
“Emoner Robotics" bu kez “Charged-Up" teması üzerine yarışacak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan, First Foundation tarafından her yıl düzelenen First Robotic Competition’a katılan Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu lisesi öğrencileri bu kez “Charged-Up” temasını hayata geçirecekler. 

 Her yıl ülkemizi başarı ile Amerika’da temsil eden “Emoner Robotics” bu yıl da uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandıracak.

 Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan “Emoner Robotics” takımı bu yıl da iki kez önemli yarışmada ülkemizi temsil edecek.

 2022 sezonunda Los Angeles’da yapılan ve First Foundation tarafından organize edilen First Robotic Competition’da Türk Takımı olarak çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu yaşarak, 5.oldular. Ayrıca “Emoner Robotics” “Team Spirit” yani “Takım Ruhu” ödülünü kazandılar.

 “Emoner Robotics” takımı bu yılda New York’ta yapılacak olan yarışamaya katılacaklar. Bunun heyecanını yaşayan “Emoner Robotics” takımı üyeleri New York öncesi, yine First Foundation tarafından düzenlenen ve çok sayıda yabancı takımın katılacağı İzmir Regional’da ülkemizi temsil edecekler. 

 Emoner Robotics’un Kick-Off heyecanı 

 First Foundation tarafından organize edilen First Robotic Competition yarışmasının teması her yıl Ocak Ayının ilk haftası içinde Cumartesi günü açıklanıyor. Bu gelenek bu yıl da tekrarlandı. Yarışmanın teması “Emoner Robotics” takımı tarafından heyecanla bekleniyordu.

7 Ocak günü Cumartesi saat USA saati ile 12’de yeni yarışmanın konusu açıklandı. 

 First Foundation 2023 sezonunun temasının tüm dünyada aynı saatte “Charged-Up” olarak belirlendiğini açıkladı. Ülkemizde de bu alanda yatırımcıların yeni faaliyete geçtiği göz önüne alırsak ortaya farklı bir heyecan da çıktı.

 Açıklama yapılacağı gün 30 kişilik “Emoner Robotics” takımı, okulun öğrencileri, velileri, takım mentörleri, sponsorları, okul yöneticileri ile eski takım üyelerinden oluşan saygın bir topluluk o gün okulda buluştu. 

 “Emoner Robotics” takımının 2023 döneminin takım kaptanı 11.sınıf öğrencisi Zeynep Umur: “Ben ve arkadaşlarım yeni temayı çok heyecan verici bulduk. Bu alanda ülkemizde de çok ciddi yatırımlar başlıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bir fuarı takım arakadaşlarımızla gezdik. Orada “Charged-Up” teması ile ilgili olarak bir çok şirket yetkilisi ile konuşup daha sonrasında da ziyaretler yaparak bilgi sahibi olduk. Bir anlamda ön bilgi sahibi olduk. Bu bilgiler ışığında First Foundation açıkladığı tema ile ilgili çalışacağız.”

 Konu ile ilgili olarak takımın mentörü Bilişim Öğretmeni Hasan Dinçer Ekmekci ise şunları söyledi: “Öğrencilerimize okulun imkanları doğrultusunda destek veriyoruz. Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan “Emoner Robotics” takımı bu yıl beşinci kez uluslararası arenada temsil edecekler. Bu yılki tema olarak açıklanan “Charged-Up” öğrencilerimiz tarafından heyecanla karşılandı. Çok kısa sürede hazırlanmamız gerekiyor. Bazı zorluklarımız var ama bunları sponsorlarımızın desteği ile aşacağımıza inanıyorum. Dünyanın her ülkesinden öğrenci takımlarının katıldığı bu yarışmada Türk Bayrağını dalgalndırmak bizim için büyük heyecan”

 5-8 Nisan tarihleri arasında New-York’da yapılacak olan yarışmaya 11. Sınıf Öğrencisi Zeynep Umur’un kaptanlığını yaptığı 30 kişilik bir takım hazırlanıyor.

“Emoner Robotics” bu yıl şampiyonlukla ülkemize dönmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.