DOLAR 32,3208 0.2%
EURO 35,0455 -0.28%
ALTIN 2.307,421,33
BITCOIN 22883873,00%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dakar Rallisi’nde ilk 3 sıra Goodyear takımlarının oldu
  • Haber Spot
  • Spor
  • Dakar Rallisi’nde ilk 3 sıra Goodyear takımlarının oldu

Dakar Rallisi’nde ilk 3 sıra Goodyear takımlarının oldu

ABONE OL
Ocak 17, 2022 14:50
Dakar Rallisi’nde ilk 3 sıra Goodyear takımlarının oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dakar Rallisi’nde Goodyear kullanan 8 takımın tamamı ilk 10 sırada kendine yer buldu. KAMAZ-master takımı efsanevi yarışta birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı. 

PETRONAS Team De Rooy IVECO ve MAMMOET Team De Rooy takımları ise beşinci, altıncı, sekizinci ve onuncu sıralarda kendine yer buldu. 

Arabistan Çölü'nün en zorlu zemin koşullarında iki hafta boyunca yaklaşık 8000 km'lik mücadeleye sahne olan Dakar Rallisi’nde KAMAZ-master takımı ikinci kez podyuma çıktı.

Yarışı domine eden KAMAZ-master takımı, beş kez kazanan Eduard Nikolaev ile hüküm süren Dakar şampiyonu Dmitry Sotnikov arasındaki yoğun bir mücadeleyle ilk dört sırayı aldı. Co-pilot Ruslan Akhamadeev ve tekniker Ilgiz Akhmetzianov tarafından desteklenen 500 Sotnikov ralli ekibi son günde 505 kamyon yarışında 9' 58' farkla Nikolaev ile (Evegenii Iakovlev ve Vladimir Rybakov) ikinci kez kazandı.

Yarışı ilk iki sırada bitiren pilotlar, yarışa yeni KAMAZ-master K5 435091s kamyonlarla katılırken, Anton Shibalov da kendini kanıtlamış KAMAZ-43509 modeliyle üçüncü sırada yer buldu. 

Yeni KAMAZ-master K5 435091s kamyonlarını süren iki lider; 501 (Shibalov/Nikitin/Tatarinov) ekibiyle 3. sırada ve KAMAZ-43509 modelini kullanan 509 ekibi (Karginov/Mokeev/Malkov) 4. sırada yer aldı. Her iki kamyon modeli de Avrupa'daki filo operatörlerinin kullanımına sunulan benzer gelişmiş karkas ve lastik teknolojileri dahil olmak üzere standart Goodyear lastikleriyle donatıldı.

KAMAZ-master ekibinin kazandığı 13 etap, Goodyear lastikli kamyonların hakimiyetini perçinledi. Sotinikov beş, Nikolaev dört etap galibiyeti aldı. Karginov en hızlı üç zamanı geride bıraktı, ancak ne yazık ki dördüncü etapta teknik bir sorunla bir saat kaybetti. Karginov'un rakip takımın yardımıyla yarışa geri dönmesi ise, Dakar'ın motor sporları dünyası öne çıktığı yardımlaşma ruhunu kanıtlar nitelikteydi. Karginov'un ekibi hızla toparlanıp sonraki iki etapta en hızlı tur derecesini elde ederek, etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirdi. 

KAMAZ-master Takımının Başkanı Vladimir Chagin: "Dakar'a, kendini kanıtlamış 43509 ve yenilikçi modelimiz yeni K5 435091s olmak üzere iki farklı kamyonla geldik. Bu araçların ortak noktası, böylesine zorlu bir yarışta Goodyear lastikleri kullanmalarıydı. Bu yoğun mücadelede yüksek çekiş gücü ve dayanıklılık sunan lastiklere ihtiyaç duyuyoruz. Bize en fazla hızı ve en az kullanım dışı kalma süresini sağlayan Goodyear OFFROAD lastikleri, başarımıza önemli katkı sağladı” dedi.

Goodyear Ticari İş Birimi Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski ise: "Bu, KAMAZ-master takımının 19. Dakar zaferiydi. Bu olağanüstü başarıyı elde eden takımın güvenilir bir ortağı olmak Goodyear için gurur verici. Gizli taşlarla kaplı kum yollardan oluşan son derece zorlu yeni parkurlarda lastiklerin genel performansını bir kez daha test etme fırsatı yakaladık.” şeklinde konuştu.

Mücadeledeki diğer etkileyici performanslara ise PETRONAS Team De Rooy IVECO ve MAMMOET Rallysport Team De Rooy IVECO takımları imza attı. Van Kasteren liderliğindeki yeşil ekip, önde gelen dört KAMAZ ekibinin hemen ardından 5. sırada, Martin van den Brink liderliğindeki turuncu ekip ise 6. sırada yer aldı. Takımlar yarış sırasında düzenli olarak ilk üç etap zamanını belirlediler. Yarışın ortalarına doğru ise teknik sorunlar nedeniyle gecikme yaşadılar. Hollanda merkezli efsanevi takımın kazanma azmi, genç ve deneyimli yeteneklerden oluşan kadrosu ve teknik ekibinin uzmanlığıyla birleşerek, takımın son etaplarda küllerinden doğmasını sağladı. 

Goodyear Ticari İş Birimi Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski sözlerine şunları ekledi; "Goodyear kullanan takımlarla podyumu kapatıp, ilk 10 sıranın 8'inde yer alarak standart lastiklerimizin olağanüstü performans ve güvenilirliğini sergilediğimiz için son derece mutluyuz. Yüksek hızlarda düşük ısı üretimi için tasarlanan Goodyear OFFROAD, taş ocakları, madenler, ormanlar ve acil durum uygulamaları gibi zorlu operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlandı. Bu da onun Dakar gibi etkinlikler için mükemmel bir seçim olmasını sağlıyor. Goodyear'ın soğuk çalışma teknolojisi ve yenilikçi karkas tasarımına karayolu ürün grubumuzda da yer verilerek, aşınmalara karşı yüksek dayanıklılık ve enerji verimliliği sağlanıyor. Bu özellikler, rekabetçi takımlar kadar gündelik müşterilerimiz için de büyük öneme sahip." 

Etkinliğin Suudi Arabistan'da üçüncü kez düzenlendiği 2022 Dakar rallisinde yeni bir güzergaha yer verildi. Otomobil, motosiklet ve tüm arazi şartlarına uygun araçlar için farklı kategorilerde 50'den fazla takım mücadele etti. Etkinliğin en çekişmeli sınıflarından biri kamyon kategorisi oldu. Yeniden düzenlenen etaplarda kum oranı daha yüksek yollara taşlarla kaplı zorlu parkurlar eşlik ediyordu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.