DOLAR 32,3909 0.17%
EURO 35,2595 0.08%
ALTIN 2.323,380,19
BITCOIN 22991562,70%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükşehir’de ‘Engelli Dostu’ Hizmet Devam Ediyor

Büyükşehir’de ‘Engelli Dostu’ Hizmet Devam Ediyor

ABONE OL
Ocak 8, 2022 19:40
Büyükşehir’de ‘Engelli Dostu’ Hizmet Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla birçok projeye imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekerlekli Sandalye ve Bakım Onarım Atölyesi ile engelli vatandaşların akülü ve tekerlekli sandalyelerinin tamirini ücretsiz karşılamaya devam ediyor. Temmuz 2020’de faaliyete giren atölyede bugüne kadar 600 akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım onarımı gerçekleştirildi. 

 

   “Engelsiz Başkent” hedefiyle hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulamalara imza atmaya devam ediyor.

    Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü tarafından Ankara’da yaşayan engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan  ‘Tekerlekli Sandalye ve Bakım Onarım Atölyesi’nde engelli vatandaşların akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımı yapılıyor.

 

TEKERLEKLİ SANDALYELERİN BAKIM ONARIMI ÜCRETSİZ YAPILIYOR

      Engelli bireylerin sosyal yaşama daha fazla dahil olmasını sağlamaya yönelik çalışmalara öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, akülü ve manuel tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor.

   Bu amaçla Temmuz 2020 tarihinde hizmete açılan Tekerlekli Sandalye ve Bakım Onarım Atölyesi’nde engelli vatandaşların garanti süresi sona ermiş akülü sandalyelerine ücretsiz akü bakımı, teker, fren, gövde bakımı, yağ kontrolü ve motor beyin temizliği ücretsiz olarak yapılıyor.

    

ENGELLİ VATANDAŞLARIN EKONOMİLERİNE DESTEK

    “Engelli dostu” hizmet anlayışı doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olmayı amaçladıklarını vurgulayan Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, verilen hizmet hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Atölyemizi Temmuz 2020’de faaliyete geçirdik. Atölyemizde 5 personel ve 2 araçla 1,5 yılda 600 akülü ve manuel tekerlekli sandalyenin bakım onarımını gerçekleştirdik. Piyasada bu tamiratların çok fahiş fiyatlara yapıldığını biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti tamamen ücretsiz yapıyoruz. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini ekonomik yönden destek oluyoruz. Engelli vatandaşlarımız veya aileleri bizi arayıp randevu aldıktan sonra vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyelerini evlerinden alıp atölyemize getiriyoruz ve 1-2 gün içinde tamirini yaptıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz.”

 

TÜM İLÇELERDEN GELEN TALEPLER KARŞILANIYOR

     Sincan’da bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Hizmet Merkezi’nde, engelli vatandaşlarının bakım ve onarım çağrılarına anında yanıt veriliyor.

     Tekerlekli sandalye bakım ve onarımından yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar veya aileleri “(0312) 507 10 01” telefon numarasını arayarak bu hizmetten yararlanabiliyor. Başkent’in tüm ilçelerinden gelen talepleri karşılayan ekipler, vatandaşların tekerlekli sandalyeyi kendileri getiremediği durumlarda da adreslerinden alarak tamirini gerçekleştiriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.