DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
ALTIN 2.324,890,25
BITCOIN 2267013-0,70%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borusan Contemporary, çocukları Haziran ayındaki atölyelerine bekliyor!
  • Haber Spot
  • Teknoloji
  • Borusan Contemporary, çocukları Haziran ayındaki atölyelerine bekliyor!

Borusan Contemporary, çocukları Haziran ayındaki atölyelerine bekliyor!

ABONE OL
Mayıs 9, 2023 18:30
Borusan Contemporary, çocukları Haziran ayındaki atölyelerine bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Contemporary’nin Perili Köşk’te gerçekleştirdiği birbirinden eğlenceli ve öğretici çocuk atölyeleri devam ediyor! Haziran ayında farklı temalar üzerinden gerçekleşecek atölyelerle çocuklar, eğlenirken yaratıcılıklarını geliştirecekler. 

Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik atölyeleri Haziran ayında da küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunmaya devam ediyor. 

Rakamlar ve renklerle bütünleşen bir atölye

3 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’de 6-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Rakamların Rengi” atölyesi “UVA: Kaosun Eşiği” sergi turu ile başlayacak ve atölyede çocuklara belirli rakamlar verilecek. Atölyenin ilk aşamasında aynı rakamlara sahip olan çocuklar bir grubu temsil edecek ve bu grubun renkleri ile eşleşecekler. Ardından, gruplar üç farklı malzeme ile “Akış Resimleri”ne benzeyen renk geçişli panolar tasarlayacaklar.

Tek tuval, dört desen

3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te 8-11 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Tek Tuval Dört Desen” atölyesi “Hibrit Mekanlar” sergi turuyla başlayacak. Sanatçı Sol Lewitt’in geometrik formları ve canlı renkleri atölyeye ilham verirken; ‘az dokunuş, çok etki’ prensibi üzerinden ilerlenecek etkinlikte, her çocuk kendisine verilen tuvali dört farklı desen üretmek için kullanacak.

Doğadan ilhamla

10 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’de 6-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Neresi Yeryüzü, Neresi Gökyüzü” atölyesinde Londra merkezli kolektif United Visual Artists’in “Kaosun Eşiği” isimli sergisinde yer alan “Ufuk Noktası 3:1 #3” eseri incelenecek. Çocuklar atölyede eserden ilham alarak kendi manzara çalışmalarını tasarlarken, temel geometrik formların ve renklerin yardımıyla ahşap zeminler üzerinde çalışacaklar. Her şekil doğadan bir örneği, her renk ise doğa harikalarının bizlerde uyandırdığı duyguları temsil edecek.

Neon renkler ve sıradışı malzemeler

10 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te 6-9 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Bir Köşk Hayal Ediyorum” atölyesi ise “Hibrit Mekanlar” sergi turuyla başlayacak. Çocuklar, sergideki seçili eserlerde karşımıza çıkan sıra dışı malzemeleri birer sanat üretim aracına dönüştürecek. Cam elyafı tuğlaların yerini alacak, alüminyum teller müzenin iskeletini oluşturacak. Katılımcılar, neon renkler ve led ışıklar yardımıyla da Perili Köşk’ü yeniden tasarlayacaklar.

Boyanın dansı üçlemesi

17 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te 5-7 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Boyanın Dansı Üçlemesi” atölyesi, rehberler eşliğinde 30 dakika süren müze gezisi ile başlayacak ve koleksiyonda bulunan resim çalışmaları yakından incelenecek. Ardından atölyede rengarenk akriliklerin, tarakların kullanılacağı iki boyutlu soyut bir resim çalışması üçleme olarak hazırlanacak.

Sihirli resimler

18 Haziran Pazar günü saat 13.00’te 8-11 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Sihirli Resimler” atölyesi, çocuklar için tasarlanan, sorgulamaya dayalı 30 dakikalık sergi turu ile başlayacak. Ağırlıklı olarak pastel boyanın kullanılacağı çalışmada, gıda boyası ve çini mürekkebiyle özel efektler oluşturulacak. Pastel boyanın nasıl sihirli bir şekilde görünüm değiştirdiği deneyimlenirken yaprakların da kullanılacağı soyut bir çalışma yapılacak. 

Çocuklar kendi canavarını yaratıyor

24 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’te 6-9 yaş grubuna yönelik düzenlenecek “Kendi Canavarını Kendin Yap” atölyesinde kısa bir sergi turu ile koleksiyonda yer alan üç boyutlu çalışmalar ve mekâna özgü heykeller incelenecek. Ardından atölye çalışmasında her katılımcının bir sanatçı gibi kendi canavarını ve kişisel tasarımını yaptığı, kürdan, strafor ve diğer malzemelerin kullanıldığı eğlenceli bir heykel çalışması gerçekleştirilecek.

Küresel ısınma üzerine

25 Haziran Pazar günü saat 13.00’te 7-10 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Kutuplarda Yaşam” atölyesi “Kaosun Eşiği” ve “Hibrit Mekanlar” sergilerinde yer alan çalışmaların ve özellikle fotoğrafların yakından incelenmesiyle başlıyor. Küresel ısınma ile ilgili yapıtlardan yola çıkarak imge ve fikir arasında ilişkinin çözümlendiği; asetat ve diğer malzemelerle özgün çalışmaların üretildiği keyifli bir atölye etkinliği çocukları bekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.