DOLAR 32,3834 0.19%
EURO 35,1381 -0.06%
ALTIN 2.322,640,16
BITCOIN 23018503,00%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere sera naylonu desteği
  • Haber Spot
  • Ekonomi
  • Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere sera naylonu desteği

Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere sera naylonu desteği

ABONE OL
Eylül 6, 2022 12:40
Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere sera naylonu desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi zor gününde üreticiyi yalnız bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Serik’te yaşanan fırtınada seraları zarar gören 51 çiftçiye 20 bin kilogram sera naylonu yardımında bulundu.

 

Yerelden kalkınma hamlesiyle Antalyalı çiftçilere her alanda destek olan Büyükşehir Belediyesi, Serik’te geçtiğimiz Mart ayında yaşanan fırtınada seraları zarar gören çiftçileri yalnız bırakmadı. Fırtına sonrası ilçede hasar tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, en çok sera naylonlarının zarar gördüğünü belirledi. Bunun üzerine Serik’e bağlı Çandır, Çakallık ve Kadriye Mahallelerinde seraları zarar gören toplam 51 çiftçiye sera naylonları teslim edildi. Üreticiler ekonomik şartlar nedeniyle naylonları alma imkanlarının olmadığını belirterek, destek sözünü yerine getiren Başkan Muhittin Böcek’'e teşekkür etti.

 

ZOR GÜNDE YANIMIZDA OLDU

Serik Kadriye Mahallesi’nde geçimini seracılıkla sağlayan Nevin Doğan Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine uzattığı yardım eline çok sevindiğini dile getirerek şunları söyledi: “Fırtınada zararımız çok oldu. Sera demirlerimizin çoğu kırıldı, naylonlarımız paramparça oldu. Bunları tekrar yapmamız çok güçtü. Ekonominin durumu ortada. O yüzden Başkanımızdan Allah razı olsun. Zor günde yanımızda oldu. Yapmaz dediler yaptı, herkesi utandırdı. Çok teşekkür ediyorum.”

 

ÇOK MEMNUNUZ

30 senedir Serik Çandır Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Süleyman Topal ise, “Fırtınada büyüklü küçüklü herkesin zararı oldu. Sağ olsun Başkanımız Muhittin Böcek ilk güden yanımızda oldu. Bugün de buraya sera naylonumuzu almaya geldik. Hak geçirmeden herkese ihtiyacı doğrultusunda teslimler yapılıyor. Başkanımızın bizi yani çiftçileri düşünmesinden çok memnunuz. Sağ olsun var olsun” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.