DOLAR 32,3402 0.18%
EURO 35,1250 -0.18%
ALTIN 2.235,19-0,35
BITCOIN 2058382-5,92%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alem Dergisi, 4.Edisyonu İle What Collectors Collect Sergisiyle Contemporary İstanbul’da

Alem Dergisi, 4.Edisyonu İle What Collectors Collect Sergisiyle Contemporary İstanbul’da

ABONE OL
Eylül 27, 2022 18:50
Alem Dergisi, 4.Edisyonu İle What Collectors Collect Sergisiyle Contemporary İstanbul’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alem dergisi bu hafta, Tersane İstanbul’da Contemporary Istanbul’un bu yılki 17.edisyonuna, What Collectors Collect sergisi ile katıldı. Türkiye’nin önemli koleksiyonerlerinin, koleksiyonundan bir eser ve sanatçısıyla birlikte poz verdiği çarpıcı fotoğraflardan oluşan sergi yoğun ilgi gördü. 

 

İlk olarak 2018’de Contemporary Istanbul’da sergilenen fotoğraf sergisinde, küratör Marcus Graf sergiyi şu sözlerle ifade etmişti; “Sanatçılar ile koleksiyonerler arasındaki hassas ve kırılgan ama aynı zamanda son derece ilginç ve çekici bağlantıları ele alıyor.” 

 

2022’de gerçekleştirilen sergi için ise Marcus Graf; “Sanat koleksiyonerleri, koleksiyon alanında özel bir grup oluşturur. Onların tek odak noktası görsel sanattır. Elbette her koleksiyonerin stil, ekol ve akımlarının yanı sıra içerik, estetik, sanat felsefesine ilişkin kişisel tercihleri vardır. Aslında, bir sanat koleksiyonu başlatmak için çeşitli motivasyonlar vardır ve her koleksiyon, koleksiyonerin kendine özel bir araya getirme stratejileri nedeniyle farklıdır. Tutku, prestij ve para, sanat koleksiyonerliği serüveninin ardındaki ana tetikleyicidir.”

 

Mehmet Erzincan ve Bengisu Gürel’den oluşan profesyonel bir ekiple, önde gelen koleksiyonerlerin, koleksiyonlarında ve hayatlarında özel anlamlar taşıyan sanatçılarla işlerini, kişisel ilişkilerini yansıtan fotoğraflar sergilendi. Sergi içerisinde yer alan sanatçılar ve koleksiyoner şu şekildeydi; “Türkan Özilhan Tacir ve sanatçı Alican Leblebici, Ayda Elgiz Güreli ve Abdurrahman Öztoprak’ın sanat eserlerinden biri, İlkay Gürpınar ve sanatçı Memed Erdener, Emirhan Elkorek ve sanatçı Serdar Acar.”

 

Fuar boyunca izleyicinin yoğun ilgi gösterdiği sergi alanını birçok koleksiyoner, sanatçı ziyaret etti; İnci Aksoy, Seçkin Pirim- Ebru Döşekçi, Zafer- Güneş Mutlu, Emin Hitay, Dilek Hanif, Melike Alpay Özmen, Nedim- Gamze Keçeli, Ali-Rabia Güreli, Arzu Sabancı, Hacı Sabancı, Nazlı Sabancı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.