DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksa Enerji, Kazakistan’daki yeni yatırım için düzenlenen resmî törene katıldı
  • Haber Spot
  • Ekonomi
  • Aksa Enerji, Kazakistan’daki yeni yatırım için düzenlenen resmî törene katıldı

Aksa Enerji, Kazakistan’daki yeni yatırım için düzenlenen resmî törene katıldı

ABONE OL
Eylül 8, 2022 13:00
Aksa Enerji, Kazakistan’daki yeni yatırım için düzenlenen resmî törene katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksa Enerji, 240 MW kurulu güce sahip olması planlanan Kızılorda kombine ısı ve enerji santrali yatırımı için santral sahasında düzenlenen resmî törene katıldı.

 

Türkiye’nin global enerji markası Aksa Enerji, Kazakistan Enerji Bakanlığı’na bağlı RFC (Financial Settlement Center of Renewable Energy Limited Liability Partnership) ile imzaladığı 15 yıllık kapasite sözleşmesinin ardından, Kızılorda şehrindeki santral sahasında gerçekleştirilen resmî törene katıldı. 240 MW kurulu güce sahip olması planlanan kombine ısı ve enerji santralinin, şehrin hem ısı hem de enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi. 

 

Kızılorda Eyalet Hâkimi ve yerel yönetim mensuplarının da yer aldığı törende konuşan Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Korkut Öztürkmen, “Orta Asya’nın güçlü büyüme potansiyeline inanıyoruz. Tecrübemiz ve etkin proje yönetim kabiliyetimizle hızla ticari üretime başlamayı başardığımız toplam 740 MW kurulu güce sahip Özbekistan projemizden sonra, şimdi de Orta Asya’nın yükselen yıldızı Kazakistan’dayız. Kazakistan’ın Kızılorda kentinde 240 MW kurulu güce sahip olması planlanan doğal gaz kaynaklı kombine ısı ve enerji santralini 2025 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Santralin ticari faaliyete başlamasıyla birlikte bu projeyle portföyümüzdeki diğer santrallerden farklı olarak hem ısı hem enerji üretimi gerçekleştiriyor olacağız. 15 yıllık kapasite sözleşmesi kapsamında imzaladığımız Kızılorda kombine ısı ve enerji projemiz bu özelliğiyle kapasite bedeli, enerji ve ısı satışı olmak üzere üç farklı gelir kalemine sahip olacak. Kızılorda kombine ısı ve enerji santrali projesi, sürdürülebilir büyüme ve kârlılık stratejimiz kapsamında portföyümüzün coğrafi çeşitliliğini artırmasının yanı sıra, sunduğu yeni gelir kalemleriyle de ciro ve kârlılığımıza katkı sağlayacak” dedi.

 

Kazakistan’ın, kömür kaynaklı baz yük santrallerine bağlı bir enerji sistemine sahip olduğunu belirten Öztürkmen, “Baz yükün daha temiz ve daha verimli bir enerji kaynağı olan doğal gaza aktarımı hem çevre hem de ülke ekonomisi için uygun bir hamle olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.