DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0846 -0.14%
ALTIN 2.294,590,77
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akarcalıların zaferi

Akarcalıların zaferi

ABONE OL
Eylül 5, 2022 18:29
Akarcalıların zaferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’li Seferihisar Belediye Meclis Üyelerinin gündeme taşıdığı Akarca’nın mahalle olması konusuna eylül ayı gündeminde de yer verilmeyince Akarca sakinleri mecliste bir araya geldi. Taleplerini dile getirmek isteyen Akarcalılara AK Parti Grubu da destek verdi. Akarca’nın mahalle olması konusu yedi ay sonra başkanlıktan gelen önergeyle meclis gündeminde görüşüldü.

 

Şubat ayı Seferihisar Belediye Meclis Toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirilen Akarca’nın mahalle olması konusunun mecliste görüşülmesi CHP’li Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile reddedilmişti. Seferihisar Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan Eylül ayı gündeminde yer verilmeyen konu meclisin açılmasının ardından başkanlıktan gelen ek bir önergeyle meclis gündemine dahil edildi. Akarca’nın mahalle olması gündem maddesinde söz alan AK Parti Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi Ümit Cingöz, “Akarca’nın mahalle olmasına yönelik halkın bir talebi var. Halka rağmen siyaset olmaz. Bu anlamda ortak bir noktada buluşmuş olmamızdan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Akarca’nın mahalle olması konusundaki talepler noktası  kendilerinin de araştırma yaptığını dile getiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Konu bundan sonra Kaymak ve Valilik üzerinden ilerleyecek. Biz meclis olarak konuyu görüşüp vatandaşın isteğinin önünü açmış olduk” diye konuştu.

 

Akarcalılar adına söz alan Akarca sakini Tuna Özakman, “Verilen bu kararla ilgili büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanımıza ve tüm Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ederiz. Bir Akarca Mahalleli olmanın mutluluğu yaşıyoruz. Bu süreci başlatan, takip eden, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.